F.Rybanič ako zamestnanec komerčnej banky prenikol do účtu ministra vnútra R.Kaliňáka. Údaje z tohto účtu sa potom objavili v niektorých médiách.

F.Rybanič pracoval podľa web stránky NR SR ako asistent poslanca J.Rajtára za mesačnú odmenu 2.736 €. F.Rybaniča bol uznaný vinným KS v Bratislave na trojročný trest s jednoročným odkladom so skúšobnou lehotou. Súd odmietol tvrdenie, že takto odhalené tajomstvo je vo verejnom záujme.

Pikantériou pri porušení bankového tajomstva nebol odsúdený skutočný vinník, poslanec NR SR J.Rajtár (SaS), ktorý svojho asistenta F.Rybaniča použil ako donášača. Zbabelo sa schoval za svoju poslaneckú imunitu a mladému neskúsenému zničil profesionálny aj osobný život. F.Rybanič nemá šancu, aby ho banka zamestnala a nedostane ani previerku Národného bezpečnostného úradu.

Je urážajúce konanie poslanca NR SR, ktorý by mal dbať, aby zákony sa dodržiavali. Treba mu pripomenúť, že zákon o bankách popisuje, čo je bankové tajomstvo a kto má právo bez súhlasu klienta sa dostať k bankovému tajomstvo. Škoda, že si to pán poslanec neprečítal ... 

Zaráža, že poslanci SaS vystupujú zásadovo, principiálne, mravne či morálne a nezodpovednosťou jedného z nich SaS utŕži na verejnosti hanbu. Verejnosť očakávala, že poslanec sa vzdá mandátu.  Čo na to R.Sulík?

Horlivosťou poslanca,  Ľ.Galko (SaS)vyzradila niečo, za čo sa časom bude hanbiť ako poslanec.  „SaS potrebuje nové tváre, hovoril som o tom na kongrese. Budem presadzovať, aby jednou z nich na kandidátke SaS bol F.Rybanič“ napísal Ľ.Galko na FB.

Zdá sa, že sa (pomaly) začína SaS rúcať, že by stavba zvaná SaS vydržala iba do volieb?