Už roky v medzinárodných vzťahoch nie je uhorková sezóna. Návšteva V.Putina v Rakúsku vyrážala dych globalistom a atlantistom, vyvolávala negatívne emócie na Ukrajine, bola atakom pre slniečkárské a rusofóbne kruhy ale súčasne mala nádych letného uvoľnenia

Hodinový pobyt V.Putina (18.8.) na svadbe rakúskej ministerky zahraničných vecí K. Kneisslovej s podnikateľom W. Meilingerom v juhoštajerskej obci Gamlitz, niekoľko kilometrov od slovinských hraníc stal sa Putin „hviezdnym hosťom“.

V.Putin predniesol prípitok v nemeckom jazyku so želaním dlhých spoločných rokov a šťastia novomanželom, daroval im tulský samovar, starožitný lis na olej a obraz s vidieckym motívom. Na svadbe zaspieval kozácky chór, ktorý prišiel s V. Putinom.

Posledná takáto cesta sa údajne konala za vlády cára Mikuláš II. na svadbe jedinej dcéry nemeckého cisára Viliama II. a jej miláčika Viktórie Lujzy v máji 1913.        

Návšteva v politickej rovine vyvolávalo rôzne otázky. Prvou bolo, či môže hlava štátu ísť na súkromnú návštevu? Na otázku novinárov V.Putin zdôrazňoval, že išlo o súkromnú akciu.

Druhá v sebe niesla rusofóbny náboj. Rakúsko je predsedníckou krajinou EÚ. Otázkou je, či k takémuto stretnutiu malo dôjsť, lebo V. Putin na svadbe hovoril nielen s ministerkou, ale aj s rakúskym kancelárom? Podľa kritikov je to vraj narušenie línie EÚ vo vzťahu k Rusku.

Pre úplnosť treba pripomenúť, že Rakúsko bolo prvým štátom, ktorý ruský prezident po svojom znovuzvolení v tomto roku navštívil. Globalistom a atlantistom však zrejme vadí, že rakúska vláda má viac národné zameranie, ako si to predstavujú a želajú, že Rakúsko nachádza spoločné témy aj s Ruskom, že Rakúsko poukazuje na škodlivosť proti ruských sankcií a navrhuje ich zrušenie alebo aspoň ich obmedzenie.