Existencia pravej Európy je ohrozené. Kým patróni falošnej Európy budujú akési pseudo - kresťanstvo univerzálnych ľudských práv, my prichádzame o vlastnú domovinu.

Neuniklo nám prefíkanosť organizátorov  tenisového Laver cupu. Kto mal možnosť sledovať podľa scenára správanie tenisových hviezd na striedačke, musí sa ak nie rehotať, tak prinajmenšom smiať. Smiech by nemal zakryť cieľavedomí obecnejší problém. Laver cup, rovnako ako politický podtón zmeny Davisovho pohára prezrádza pravý ciel kosmopolitných elít, znižovanie významu národných štátov vedúci až k ich ...

Ak už nemecko-francúzska učebnica dejepisu označila Leonarda da Vinciho za európskeho a nie talianskeho maliara, tak sa netreba čudovať, keď je snaha aby Federer nebol Švajčiar ale Európan a Austrálčan Kyrgios hrá za Ameriku. Výsledkom snahy (horlivosti?) analytikov novej doby je, že ľudia vedia oddeliť žito od plevelu a alternatívne média získavajú stále väčší význam.   

PiS si v vo voľbách polepšila Poľská vládna strana Právo a spravodlivosť si polepšila v nedeľných komunálnych voľbách konaných 21.10.2018. Získala 32,3% a spojená opozícia 24,7%. V niektorých regionálnych parlamentoch získala absolútnu väčšinu. Účasť bola 51,3%, čo je viac ako v roku 2014.

Postreh V.Klausa zo života: Pred odletom na letisku v Ruzyni v salónku bežala CNN a nie Česká televízia. CNN je tradične stále dokola opakovane dve politicky korektné témy – obvinenie kandidáta do Najvyššieho súdu USA Kavanaugha že sexuálne obťažovanie niekedy pred 30 rokov a povinné ironizovanie Trumpa. V prvom prípade je čarovné, ako hlásateľky žijú moderátorským blahom, že zase môžu niekoho „mučiť“. A hlavne, že ho môžu „mučiť“ na verejnosti a hrať sa na moralizátorky, určite celý svoj život chovali ako svätica. To možno pripomenúť Ameriku a kampaň  ... kde hlavná predstaviteľka sa postavila za obranu obťažovaných žien ... a čuduj sa svete časom sa ukázalo, že ona „bojovala “, že ona tak isto na mužov. 

Problém bezdomovcov začali riešiť v Maďarsku. Prijali zákon, ktorý upravuje využívanie verejných priestorov a ich správanie sa na nich. Mottom je - Mesto patrí každému. Vláda novým zákonom chce prinavrátiť ľudskú dôstojnosť. Zákon umožňuje postupne udeľovať tresty tým, ktorí nebudú rešpektovať pravidlá súžitia bezdomovcov a štátu - pokarhanie, pokutu, verejné práca a poslednou možnosťou bude väzenie.  V Maďarsku pôsobí 240 organizácii, ktoré sa starajúce o bezdomovcov. Vytvorených je 19 tisíc lôžok, kde je zabezpečená hygiena a zdravotná starostlivosť. 

Poznámka: Nepotrebovali by urobiť niečo podobné? Nech je akýkoľvek charakter štátu, štát je zodpovedný za bezdomovcov.

Demokratické prekvapenie z Nórska odhalilo akú ma Brevik, vrah desiatok nórskych školákov celu vo väznici Skien. U nás nemá takúto izbu na internáte žiadny vysokoškolák v celom šírom Slovensku. V cele vlastne študentskej izbe má moderný nábytok - posteľ, písací stôl s kreslom, PC, knižnicu, skriňu a moderné okno zo žalúziami.  

Zaznamenali sme že bývala vojenská základňa Kucova v Albánsku sa stane podporným letiskom NATO.        

Myšlienky neomarxizmu sú stále aktuálne ... na Západe. Problém nie je v EÚ. Ten je iba špičkou ľadovca, ale v populácii západnej Európy, kde je prevaha myšlienok neomarxizmu. Ak klasicky marxizmus analyzuje kriticky kapitalizmus, neomarxizmus je zameraný na kritiku kultúry a mediálnej manipulácie, ktorá je zdrojom odcudzenia. My vo východnej Európe sme si niečo podobné užili v praxi a vieme, že tadiaľto cesta nevedie.      

Francúzsko zvažuje nasadenie policajtov v školách v snahe bojovať proti násiliu

Talianska vláda podporuje rodinnú politiku Taliansky minister vnútra a líder Ligy M.Salvini zasiahol proti zhubnej a pre spoločnosť ničivej gendrovej ideológie. V štátnych tlačivách nebude mať miesto „rodič“, obnoví sa definícia muž - žena. Nová vláda zriadila ministerstvo rodiny, ktoré sa bude zaoberať aj škôlkami a jasľami. Zmena hovorí jasne, že talianska vláda ohlásila novú prorodinnú politiku s cieľom zvýšiť pôrodnosť Talianov a zlepšiť pomoc deťom s viacpočetným rodinám. My váhame, niektorí politici  propagujúci svoje ego, aj by chceli ale „boja“ sa, že ideologická väčšina ich prevalcuje.                      

Anglicko je náš „vzor“ ?Premiér League je dlhodobo multinárodná súťaž, čo dokumentuje, že spomedzi 20-tich účastníkov zamestnáva trénera z Anglicka iba v štyroch kluboch - Bournewmouth (E.Howe), Burneley (S.Dyche), Crystal  Palace (R.Hodgson) a Cardiff City). Ďalšie dva kluby dali dôveru trénerom z ostrovov - Brighton&Hove (Ír Ch.Hughton) a Southampton (Walesan M.Hughes).    

Je to obdoba ako u nás. Ak u nás Slovan ma 17 zahraničných futbalistov, Trenčín 15 a Dunajská Streda 13. Títo sa rozohrajú, sú predaní v zahraničí a pre reprezentáciu Slovenska sú nepoužiteľní. V Anglicku zahraniční tréneri zaberajú miesta domácim, čo sa prehlbuje kvalite vo futbale