Musíme obnoviť solidaritu ako Solidarita a jednota v rozmanitosti. Rešpekt pre osobitný charakter jednotlivých európskych národov a nie pochybné nároky multikulturalistov. Imigrácia bez asimilácie je kolonizáciou a toto je neprijateľné. Oprávnene očakávame, že tí, čo sa prisťahujú do našich končín, príjmu naše kultúrne zvyklosti a spôsoby života.

 Ako bude reagovať  Bank of England na žiadosť SR, na prevoz zlatej rezervy, ktoré sú uložené v jej trezoroch. Devízové rezervy NBS v zlate sú v objeme 1,019 mio trojských uncí (1,377 mld €)? Slovensko nie je jediné, ktoré chce previesť na Slovensko. Podobné presuny nie sú ojedinelé. Pred nami vo východnom bloku to urobili Poľsko, Maďarsko, Poľsko a Rumunsko. V západnej Európe Holandska centrálna banka si vyzdvihla 123 ton zlata  z newyorskej  Federal Reserve Bank, nemecká Bundesbank presunula 674 ton zlata z Paríža a New Yorku, Venezuela prepravila 160 ton do Caracasu a Rakúska centrálna banka prepravila 90 ton zlata z Londýna.           

Prezidentka v rozhovore pre Denník N sa vyjadrila, že by neodobrila vymenovanie vlády, kde by bol premiérom predseda ĽS NS M.Kotleba, lebo je obžalovaný. Treba dúfať, že niekomu to vyhovuje, že kauza KOTLEBA sa vynorila mesiac pred voľbami. Treba dúfať, že by sa to stalo aj vtedy, keby exprezident v období pred voľbami bol obžalovaný?

Máme slobodu prejavu“, začala svoj prejav A.Merkelová v nemeckom Bundestagu, pokračovala „Všetkým, ktorí tvrdia, že už nemôžu vyjadriť svoj názor, hovorím: Ak vyjadríte výrazný názor, musíte žiť s tým, že vám budeme odporovať. Vyjadrenie neprichádza zadarmo! ... sloboda prejavu ma svoje limity. Tieto limity začínajú tam, kde začína šírenie nenávisti, začína tam, kde je porušená dôstojnosť iných ľudí! Tento parlament sa postaví a musí sa postaviť proti extrémnym prejavom. V opačnom prípade naša spoločnosť nebude slobodná“, uzavrela dostatočne protirečivo.

Pripojila sa k prezidentke Z.Čaputovej, ktorá by tiež rada zakazovala názory neprípustné  pre jej okruh ideologických priateľov: „Zároveň má sloboda prejavu svoje hranice, pokiaľ zasahuje do práv alebo právom chránených záujmov iných osôb. A v tomto kontexte je legitímne hľadať nástroje na dosiahnutie rovnováhy medzi slobodou prejavu a prípadným zásahom do práv.“ Nepripustila takto cenzúru?

Ako je však známe, tzv. nenávistné výroky sú vždy definované osobami pri moci, ktoré majú právomoc vydávať zákony proti opačným názorom. Štát by teda nikdy nemal stanovovať hranice prijateľnej reči, lebo tento krok môže náležite zneužiť v mene „slobody“.  Aká bude sloboda, keby sa právo na reči vzťahovalo iba na reč alebo slová, ktoré štát nepovažuje za extrémne alebo urážajúce dôstojnosť druhých?                   

Predseda EP D.Sassoli zakázal na poslaneckých laviciach EP vlajočky jednotlivých štátov. Dôvodí to bannermi, banner je reklamný prúžok a reklama je v EP zakázaná. Takto EÚ salámovou metódou orezáva symbol národných štátov, čo je ďalší dôkaz demolačných tlakov, ktoré chce z Európy urobiť väzenie národov vedený Veľkým bratom, uviedol portál www.idnes.cz. Predseda PS ČR R.Vondráček (ANO) na FB komentoval kontroverzné rozhodnutie vedenia pripojil fotografiu z parlamentu amerického štátu New York. „Tam sú na svoje národné korene hrdí, aj keď inak sú všetci americkými vlastencami“ dodal.

Nenarodené deti nikdy nemali v Bielom dome silnejšieho obhajcu! História sa  prezidentovi D.Trumpovi poďakuje. Americký prezident sa stal prvým úradujúcim prezidentom USA, ktorý sa zúčastnil na každoročnom zhromaždení proti interrupciám vo Washingtone.

Na zhromaždení na promenáde National Mall v centre Washingtone povedal „Každé dieťa je vzácny a posvätný dar od Boha,“ dodal. Konzervatívci sa v USA snažia dosiahnuť znovu úplnú ochranu nenarodených detí, napríklad zavedením obmedzení v poskytovaní príslušných služieb na štátnej úrovni alebo zrušením federálneho financovania kliník.

Pamiatky sú dlhodobo zanedbávane. Tretina pamiatok na Slovensku je narušená alebo je v dezolátnom stave. Celkovo v Ústrednom zozname pamiatkového fondu sa eviduje 16.900 objektov. Vďaka finančným suchotám sa vytvoril tkz. pamiatkový dlh, ktorý atakuje hranicu 5,5 mld €.                       

Future Library bola založená v roku 2014. Každý rok až do roku 2114 doň priberú jedného spisovateľa. Na projekte dosiaľ participujú spisovatelia M.Atwoodová (CAN), D.Mitchell (GB), Sjón (ISL), E.Safaková (TUR), Han Kang (KOR) a K.O.Knausgård (NOR). Ich úlohou je napísať román do budúcnosti, ktorý vyjde až v roku 2114. V roku 2014 vysadili v Nórsku  tisíc stromov a v roku 2114 sa z nich vytlačia knihy od stovky autorov, účastníkov projektu.  

Od roku 1945 prišlo o život podľa štúdie J.A.Lucasa v nepretržitých vojnách a podvratných operáciách USA do 30 mio ľudí. Preto smrť iránskej generála K.Solejmániho je jedným z nespočet akcii americkej expanzívnej politiky. Kórejská vojna, Vietnam, invázia v Grenade, intervencia v Angole, Kongu, Sudáne, Guatemale, vojny v Perzskom zálive, bombardovanie Juhoslávie, Líbye, Bagdadu a roky trvajúca vojna v Afganistane. Iba vo Vietname (1965-1973) zahynulo podľa R.McNamaru, bývalého ministra obrany 3,4 mio Vietnamcov. Sankcie proti Iraku podľa OSN pre výživu a poľnohospodárstvo spôsobilo smrť vyše 560 tisíc detí.

Väčšina obyvateľov na Slovensku vie sa orientovať, čo je zdravá strava a čo škodí. Problém je, že to čo vieme, nekonáme. Jedným z chýbajúcich produktov sú ryby, ako je sleď, makrela, tuniak alebo losos. V Nórsku ročná konzumácia rýb na osobu je 52 kg, v EÚ 22 kg,  na Slovensku iba 8 kg.  

Názov Holland oficiálne prestal od 1.1.2020 existovať. Krajina má 12 provincií, ale slovo Holland sa týka len dvoch z nich – Severný Holland, ktoré zahŕňa hlavné mesto Amsterdam, Haarlem a Južný Holland, kde sa nachádza Haag a Rotterdam.

Oficiálny názov Nizozemsko/Hollandsko je motivovaná túžbou transformovať obraz Holandska v zahraničí, čo podľa vlády môže prilákať turistov do iných častí krajiny, zatiaľ čo populárna destinácia, ako je hlavné mesto Amsterdam, Haarlem a Haag nie sú schopné zvládnuť masový príliv návštevníkov. Zmena názvu pomôže turistom ukázať, čo iné môže Holandsko ponúknuť, ak sa rozhodnú v ňom pracovať, žiť alebo tam len vyraziť na dovolenku. Názov Holland je spojený s obrázkami syra, drevákov, tulipánov, Frau Antje a Cruijff. Dokážem si predstaviť, že sa Holandsko chce viac profilovať ako krajina, ktorá vedie v technológiách – napríklad v poľnohospodárskom sektore, v oblastiach športu a kultúry.

„Sila našich značiek nám dáva moc ovplyvňovať a to vnímam ako veľkú zodpovednosť. “ povedala šéfka marketingu Absolut Vodky K.Hozáková v rozhovore pre portál HNonline

Veľké obchodné spoločnosti už ani neskrývajú, že im nejde len o zisk, ale aj o ovplyvňovanie verejnej mienky v prospech liberálnej ideológie, ktorá sa preslávila viacerými kampaňami v multikultúrnej spoločnosti. Napriek tomu, že vidíme ako v Západnej Európe multikulturalizmus nefunguje, vedenie značky Absolut sa nás snaží presvedčiť o opaku.

„Slovensko žije všetkými farbami“, hovorí slogan reklamnej kampane spoločnosti Absolut. Kampaň bola zameraná na to, „aby si čo najviac Slovákov uvedomilo, že farba pleti neurčuje to, kým sme.“ Okrem toho značka Absolut propagovala aj LGBTI agendu, čo je v rozpore s väčšinovým názorom Slovákov. Ukazuje sa teda, že okrem mimovládnych organizácii tu máme aj ďalších nevolených, samozvaných „spasiteľov“, ktorí „vedia čo je pre Slovákov najlepšie“ a preto sa snažia pretláčať zvrátenú liberálnu ideológiu.  

Občas prebehne informácia, že v priemere sa čaká napr. na nové koleno 2 roky. Je to udivujúca informácia, lebo na nového kompletného a úplného človeka sa čaká iba deväť mesiacov.                   

Bonmot mesiaca

Ponaučenie z Brexitu  je, že musíme krajiny EÚ ešte viac zbaviť suverenity a centralizovať moc v Bruseli. (Guy Verhofstadt, poslanec EP)