Azda každý súdny človek chápe súčasnú zložitú ekonomickú situáciu, len nechápe, prečo všetky problémy v spoločnosti vláda rieši len na úkor tých najslabších. Práve tieto vrstvy nesú najväčšiu ekonomickú a sociálnu záťaž dopadov pandémie, čo má výrazný vplyv na ich príjem, životnú úroveň a neraz ich dostáva pod hranicu biedy. Ak vláda zmrazuje minimálne mzdy, dôchodky, stravné, čo si zaslúži iné, ako poslať ju "k ľadu" či rovno na politické smetisko.

Trauma z výsledkov prvej svetovej vojny u našich južných susedov stále trvá. Na štátny sviatok sv.Štefana odhalili v blízkosti parlamentu v Budapešti Pomník spolupatričnosti pripomínajúci pre Maďarov „trianonskú traumu“.  Pomník obsahuje 12.537 obcí a miest dávno zaniknutého Uhorska vo forme v akej ich  v roku 1913 uvádzal vtedajší zoznam bývalého uhorského kráľovského štatistického úradu. Premiér V.Orbán dal vo svojom prejave opäť najavo, že nesúhlasí so súčasnými hranicami strednej Európy. Na odhalení pamätníka sa nezúčastnil slovenský, rumunský ani ukrajinský veľvyslanci.    

D.Trump ukázal svoj ľudský postoj Počas republikánskeho národného zhromaždenia zdôraznil kontrast medzi svojou pro-life politikou a pro-potratovou agendou demokrata Joea Bidena. „Demokratickí politici odmietajú chrániť nevinný život a potom nám prednášajú o morálke a záchrane americkej duše?“, spýtal sa prezident Trump. „Dnes večer hrdo vyhlasujeme, že všetky deti, narodené i nenarodené, majú Bohom dané právo na život.“ Demokrati sa na svojom zjazde tejto téme úplne vyhli.

Záchranný plán obnovy EÚ po 1.etape pandémii predstavuje 750 mld €, ktorý si EÚ požičia na finančných trhoch. Bude rozdelený medzi členské štáty v rovnkom pomere pomere 50:50 medzi granty (dotácie) a pôžičky. Slovensko by malo dostať 8 mld €. Podľa dohovoru členské štáty to budú splácať vo forme únijných daní.

Slovensko v najbližších 7 rokoch môže počítať so sumou 44 mld €. Je tam započítané 8 mld z doteraz nevyčerpaných eur z končiaceho sa európskeho rozpočtu. Z nového rozpočtového obdobia budeme máme v nasledujúcich siedmich rokoch dostať 18,6 mld €. Ostatné peniaze zo spomínaného fondu obnovy je suma 7,5 mld €. Do balíka peňazí treba započítať 3 mld € ako spolufinancovanie z nášho rozpočtu s možnosťou požiadať o úver vo výške 7 mld €. Tieto peniaze budú aktívne minimálne od druhej polovice roku 2021 s podmienku, že zoznam nášho čerpania pošleme do jesene tohto roku. 

Cesta k prehlbovaniu otvorenej spoločnosti  je cesta k rušeniu limitov, ktoré bránia cudzorodým menšinám ovládať a vládnuť väčšine. Otvorená spoločnosť je produktom Sorosovho pôsobenia. Ako špekulatívny finančník investuje nadobudnuté prostriedky do oslabenia  ako vklad na likvidáciu národných štátov. Sústreďuje sa na zraniteľnú Európu. Keby nepomáhal inteligencii od Berlína po Vladivostok, potom by proces prechodu od utopistickej komunistickej totality k súčasnosti by bol ak nie ohrozený, tak výrazne spomalený.

Zabúda sa, že Soros sa mení. S rastúcim vplyvom degeneruje. Jeho razancia vplyvu premieňa na posadnutosť manipulovaním štátmi a to je problém. Rastúci odpor voči nemu plodí sympatie voči polovičným diktatúram (Rusko a Bielorusko). To je pasca rovnako nebezpečná, ako je proťajšok.                    

Podujatie OTO 2020 vyvolalo vo verejnosti spontánne pobúrenie. RTVS je verejnoprávna inštitúcia platená z veľkej časti zo štátnych peňazí. Tieto peniaze pochádzajú najmä z daní všetkých občanov. Približne 70% občanov Slovenska sa hlási ku kresťanstvu. To znamená, že RTVS je platená najmä z daní kresťanov. Z toho vyplýva, že kresťania financujú RTVS a ona si na oplátku robí z ich viery srandu a uráža ich.

Verejnoprávne médiá majú zastupovať názory rôznych spoločenských skupín. Istá pluralita a diverzita je potrebná, dokonca aj keď tieto skupiny medzi sebou zásadne nesúhlasia. Nemôže sa však stať, aby verejnoprávna inštitúcia dehonestovala vieru veľkej časti obyvateľstva. Nie je predvedené theatro naplnením trestnoprávnej roviny trestného zákona č.300/2005 Z. z. podľa § 423/1b hanobenie národa, rasy a presvedčenia? 

Hospodársky 10 ročný rast vystriedala pandémia, ktorá narobila a bude ešte dlho robiť ekonomické harašenie. V prvej etape pandémie na jar 2020 zavreli sa hranice, prestalo sa vyrábať okrem potravín a drogérie aj predávať, čo malo dopad na verejné financie. V EÚ najväčší pokles HDP malo Španielsko 22,1%, Francúzsko 19,0% a Taliansko 16,3%. Najmenší pokles bol HDP bol vo Fínsku 5,2% a v Litve 3,7%. Pokles HDP bude patriť medzi kritéria prerozdeľovania Záchranného plánu obnovy za podmienky, že peniaze sa nepoužijú na splácanie dlhov, ale len na uskutočňovanie štrukturálnych zmien.          

Liberálmi nenávidený Ľ.Blaha odhalil špekulatívne zámery „demokratov“.

     • Trio politických politikov Matovič, Kollár a Grőhling konali zbabelo, nereagovali na nesúhlas ľudí práce, neodstúpili z funkcii pre plagiátorstvo. Zároveň ako „demokrati“  chceli ukázať, aký sú aspoň politicky silní. Pripravujú zákon, čuduj sa svete, v ňom budú potrestaní všetci plagiátori, ktorí budú nasledovať po nich, ale nie oni !!!  Chlapi v krčme by povedali, tak to vypadá, keď urobíme capa záhradníkom

  • Tí istí „demokrati“, ktorí obmedzujú počty pri kultúrnych a športových produkciách pri interiérových (500) a pri exteriérových (1000) pred 1.októbrom u nás, sú hrdí na bieloruskú opozíciu „V Minsku sú státisícové protesty prejavom vytúženej slobody a Covid 19 sa nečinne prizerá, na Slovensku sú protesty v stovkách ľudí porušením zákona. Konficius by povedal - nerob druhému to, čo nechceš, aby iní robili tebe.
  • Tretí bonmot stojí za to. „Šliapu si po jazyku každou svojou vetou. Špajza (u nás) je prázdna, ale do Bieloruska pošleme trištvrte milióna.

Výsledok prieskumu proamerická mimovládka Globsec na Slovensku priniesla nelichotivé výsledky a zlé vysvedčenie pre „mienkotvorné“ médiá a tretí sektor, ktoré napriek intenzívnej rusofóbnej propagande nedokázali presvedčiť Slovákov o ruskej hrozbe a o tom, že USA sú garantom bezpečnosti. GLOBSEC priznal zlyhanie proamerickej propagandy na Slovensku, Slováci veria viac Rusku ako USA    

Až 53% Slovákov považuje USA z bezpečnostného hľadiska za toxickú krajinu. Väčšina Slovákov neverí Západu a hodnotám, ktoré ponúka. Naopak, voči Rusku má podobné výhrady iba 26% opýtaných. Globsec tvrdí, že za tieto výsledky sú zodpovední prevažne obyvatelia východného Slovenska a približne 56% obyvateľov Slovenska, ktorí  preferujú „konšpiračné“ teórie a média pred oficiálnou propagandou.

Oficiálna propaganda nedokázala presvedčiť 54% Slovákov o tom, že zmena vlády po vražde Kuciaka a jeho priateľky neboli organizované a financované zo zahraničia. Podobný sentiment prevláda aj v Maďarsku, kde si 49% opýtaných tiež myslí, že za protivládnymi protestmi stojí americký „filantrop“ G.Soros. V Českej republike má na protivládne protesty podobný názor 56% opýtaných.

Približne 38% Slovákov by uvítalo silného a rozhodného lídra namiesto parlamentnej liberálnej demokracie, ktorej ešte stále verí necelá polovica Slovákov (49%). Horšie, ako politické strany, ktorým neverí 70% Slovákov, dopadla justícia, ktorej neverí až 76% Slovákov. Takmer dve tretiny obyvateľov Slovenska (62%) sú sklamané z politického systému Slovenskej republiky, ktorý neberie do úvahy ich potreby a slúži skôr oligarchom a finančným skupinám.        

Ľ.Goga poslanec NR SR (Sme rodina) prípad Slováka J.Chovanca, ktorý v roku 2018 zomrel v Belgicku po „zákroku“ tamojšej letiskovej polície priamo bez toho, že by si dával servítok pred ústa povedal:  „Brusel, ktorý sa nevie nabažiť šikanovania krajín za nedostatočnú právnu mieru demokracie, má policajtov, pre ktorých je normálne používať pri zásahu pozdrav hitlerovského Nemecka“

Matovič pení, Klusa prirovnal k malému decku Počas rokovania ústredného krízového štábu Klus zverejnil rozhodnutie na sociálnej sieti. Podľa Matoviča, Klus medializoval správu nezodpovedným spôsobom. Najprv sa malo rozhodnutie tlmočiť premiérovi Babišovi. Klusové konanie považuje Matovič za zlyhanie. „Niekomu  by sa mal na takýchto zasadnutiam, zrejme ako malému decku zobrať mobil a zamknúť do skrinky niekde vonku“.

Tour de France je celosvetová športová súťaž. Má vplyv na cyklistiku, ale pre pozorného ma aj prídavnú hodnotu. Pri cestách kadiaľ vedie trasa pretekov nie je vidieť informačný smog v podobe veľkoplošných bilbordov, tak ako je u nás. Prečo tam nie a u nás áno? Je to atak tých, ktorý dostali od voličov mandát u nás, ktorí pripravujú zákony. Práve oni vytvárajú v nás estetické vzduchoprázdno skladajúce sa z jalových obrazcov a hesiel. Potom sa nečudujme, že strácame hodnoty - etické a estetické. 

 „Ctiteľom“ Matovičových tlačoviek neuniklo, že jeho záľubou je dehonestovať svojho predchodcu P.Pellegriniho. On spočítal, že premiér v jednej debate spomenul jeho meno dvadsať krát. Ak Matovič je mediálne neriadená strela, potom nech je Pellegrini pripravený, že mu premiér pošle faktúru za reklamu.

Bonmot pravdou Strane Za Ľudí by možno pomohlo, keby ste z nej vystúpila, rovnako, ako ste pomohli hnutiu OĽaNO, povedal R.Raši o V.Remišovej.