Konečne je treba zásadne odmietnuť obchod s ľuďmi. Ide o novodobý trh s otrokmi.

Petr Piťha

Vážení spoluobčania, oslovujem vás zriedka. Nepatrím k tým, kto komentuje skoro všetko a trpí potrebou sa zviditeľniť. V poslednej dobe však došlo k rade zásadných udalosti a písal som vám niekoľko krát po sebe. Minulý týždeň sa objavila správa, ktorá upozorňovala na skutočnosť, že Praha je logistickým centrom predaja umelých oplodnením získaných deti. Tu mlčať nesmiem.

Spoločným menovateľom je neprirodzený zásah do ľudského tela. Je to téma aktuálna. Dobre viem, môže byť všetko alebo sčasti výmyslom novinárov. Pri dnešnom stavu médií to tak môže byť. Overiť uvedené tvrdenia nie je v mojich silách. Správa bola zverejnená a nemožno než sa s ňou pracovať.

 

Správa oznamovala nasledovné

Naši detektívovia (BIS) už pred dvoma rokmi upozorňovali, že na východnej Ukrajine je odborník, po mojej úvahe je to ruské meno, organizuje na svojej klinike predaj zmienených deti. Najprv príde zákazka. Následne je získaná chudobná, zdravá Ukrajinka, s ktorou je uzatvorená zmluva. Dotyčná nevie, kto stojí na druhej strane zmluvy, pretože ju podpisuje sprostredkovateľ. Tím je vyššie uvedený odborník, ktorý je šéfom súkromnej kliniky zameranej na reprodukcii. Klinika je v prevádzke aj napriek tomu, že jej majiteľ je na Ukrajine trestne stíhaný. Zmienená nemocnica zaistí, aby tehotná žena porodila v Prahe alebo v ČR. V krátkej dobe po pôrode, kedy je zistené, či dieťa je zdravé, príde objednávateľ a prevezme si ho. Kam je dieťa odvezené, nie je jasné, ale vie sa o destináciách v Nórsku, Švédsku, Británii, USA a často v Číne. Zato je bezpečne isté, kto sú kupci. Ide výhradne o mužské homosexuálne páry a občas o osamelých mužov. Možno sa oprávnene domnievať, že sú to pedofili.

Dôvodom pre ktoré bolo ohlásenie predané Ministerstvu vnútra bol fakt, že ČR nemá legislatívu, podľa ktorej by mohla byť táto činnosť kriminalizovaná. Našťastie sa článok z minulého týždňa dostal na stôl súčasného ministra vnútra Víta Rakušana, ktorý oznámil, že sa bude rýchle a usilovne zaisťovať všetko potrebné. Ďalší postup je vecou kriminalistov. Prajme si, aby vyšetrovanie nebolo narušené nebo dokonca skončené tak, že v tejto kauze bude figurovať významné verejné osobnosti ako u nás, tak v zahraničí.

Na záver vám poďakujem za pozornosť, a zvlášť za to, keď o texte budete uvažovať. Sám nevstúpim do žiadnej debaty, pretože som urobil, čo považujem za svoju povinnosť. Ak z textu niečo prijmete a budete z neho mať úžitok, budem rád. Pokiaľ nie a naviac vás rozčúlim, nemôžem nič urobiť.

S úctou a pozdravom

Prof. PhDr. Petr Piťha

Petr Piťha je český katolíčky kňaz, pedagóg, bohemista a lingvista. V prvej vláde Václava Klausa zastával post ministra školstva, stojí okrem iného  za jedným zo vzdelávacích programov základných škôl Obecná škola. Je autorom mnohých kníh a odborných pojedaniach a v Česku sa zaslúžil tiež o vznik odboru matematickej lingvistiky. Po odchode do penzie sa venuje kňazskému povolaniu. Od roku 2012 zastáva úrad preláta Kolegiátnej kapituly Všetkých svätých na Hrade pražskom.

Zdroj: https://echo24.cz/a/SVFDX/pitha-otevreny-dopis-ceske-verejnosti