Asi málokto vie, kto je otcom farebných revolúcií, ktoré sa stali tak známe po celom svete. Dnes týmto výrazom označujeme revolúciu, hnutie alebo prevrat, ktorá je založená na oprávnenej nespokojnosti ľudí, ale organizovaná starostlivo pripravenou mašinériou v pozadí. Cieľom týchto revolúcií nie je ani náhodou vyriešiť problém, v mene ktorého sa tieto revolúcie začínajú. Problém je len spúšťačom a revolúcia nástrojom na dosiahnutie určitej zmeny. V prospech samotných organizátorov týchto revolúcií.

V uplynulých rokoch sa stal jedným z najskúsenejších organizátorov Pavol Demeš zo Slovenska, ktorý bol prítomný pri organizácii nepokojov na Balkáne. Ako Balkán dopadol, dnes vieme. A v prospech koho? Štáty Balkánu dnes majú v absolútnej väčšine vlády, mimoriadne ústretové integračným návrhom Európskej Únie a NATO (ergo USA).

V uplynulých dňoch začala na Slovensku vlna štrajkov. Je možné, že ich spustenie tesne pred voľbami je len zhoda okolností? Ani náhodou. Stačí sa pozrieť na organizátorov týchto masívnych kampaní za podpory Západom ovládaných masmédií. Nájdeme tu mená spojené s mimovládkami financovanými zo zahraničia, o ktorých sme písali už aj my. Ich záujmy nesúvisia so záujmami Slovenska, zo zahraničia sú platené na to aby plnili politickú objednávku zahraničných donorov.

Presne sa napĺňa scenár farebnej revolúcie. Oprávnená nespokojnosť ľudí s masívnou korupciou, nespokojnosť s nízkymi platmi a nezamestnanosťou je využitá profesionálnymi organizátormi nepokojov.

Ak sme povedali, že riešenie problému nikoho nezaujíma, že platy sa nezvýšia, ani sa nezamestnanosť či korupcia nezmení, je dôležité si všimnúť okolnosti, za ktorých k tomuto došlo.

Zbehlo sa niekoľko faktorov, ktoré sa pre organizátorov stali popudom na spustenie farebnej revolúcie aj u nás. Európa je dnes pod náporom imigrantov moslimského vierovyznanie, ktorý je všemožne podporovaný elitou Bruselu aj Washingtonu. Rovnako pokračuje tlak Západu a NATO na Rusko. Podľa Hospodárskych novín má Róbert Fico ekonomické záujmy, ktoré úzko súvisia s pokračovaním prepravy plynu z Ruska cez Ukrajinu, kvôli čomu sa jeho vláda snaží voči Rusku zaujať čo najmenej kontroverzný postoj. Pred voľbami naviac Smeru podľa prieskumov (ktoré si necháva robiť každý týždeň! ) vyšlo, že ľudí trápi imigrantská kríza a že si príchod imigrantov neželajú, čo pre stranu postavenú na kryštalicky čistom populizme znamená nastavenie rétoriky proti imigrantom.

Hoci je Ficova vláda reálne proamerická, proeurópska a proimigrantská (všimnite si napr. jednoznačne kladné postoje Smeru k zmluve TTIP, ktorou sa krajiny dostanú do podriadeného postavenia voči korporáciám a otvoria sa trhy s geneticky modifikovanými potravinami, všimnite si hlasovanie Smeru v Bruseli pri podpore imigrácie) predvolebná rétorika Smeru zameraná na získanie protiimigrantských hlasov sa stala červenou stopkou. Možno, že imigračná otázka a nutnosť previesť bezproblémovo do Európy niekoľko desiatok miliónov moslimov, zmeniť kultúru Európy na islamskú s pripraviť prechod Európy na nejaký totalitný hybrid, je príliš dôležitá úloha. Jednoducho šedé eminencie v pozadí nechcú riskovať, že to Fico nemyslí vážne.

Ekonomika krajiny je skutočnosti v relatívne dobrej kondícii, nedostatky, ktoré demonštranti žiadajú odstrániť, sú systémové. Nie je možné ich vyriešiť nejakým rozhodnutím vlády, zvlášť takej, ktorej mandát končí za niekoľko týždňov. Štrajkujúci netušia, že to čo žiadajú, nemôžu principiálne nikdy dostať. Ich prítomnosť v uliciach je nutná len preto, aby sa vytvoril tlak proti súčasnej vláde a aby jej strhli percentá vo voľbách.

http://medzicas.sk/farebna-revolucia-na-slovensku-zacala/