Kritizujeme NDS pre zmnožovanie informácii o oddialení výstavby diaľnice D3 z Bukova na českú hranicu (aspoň že Skalité sa stavia). Zatiaľ kompetentné orgány zvládajú sľuby, sľuby, sľuby ...  na výbornú. Sľubotechna sľubov dostáva občanov bývajúcich na tejto trase do negatívnych turbulencii.

To bolo sľubov, prvé ešte pred rokom 1989, a potom stále bezbrehá rétorika nádeji sa valila na Kysuce a ľudia verili a uverili a dnes pre nich zostala iba múdrosť, že psi štekajú a karavána ide ďalej.

Spomeňme si ako sa „staval“ tunel na Horelici v rokoch 2002-2006. Súbežne začali kolovať dezinformácia, že tkz. jantárová cesta cez Oščadnicu je výhodnejšia ako tá cez tunel alebo ako nekoncepčne sa riešil malý obchvat pri zástavke Čadca mesto v prípade vzniku dopravného kolapsu v meste alebo čo si myslieť o šume, že sa pripravuje nové obstarávanie D3, keď jedno už prebehlo?

V období rokov 2012- 2016 sa zdalo, že postup na prácach je reálny. Keď sa začali vykupovať rodinné domy, ktoré budú zbúrane na trase plánovanej D3 verejnosť súhlasila s postupom vtedajšej NDS.

Aký je súčasný stav? Domy na plánovanej trase D3 sú vykúpené a nikto nevie prečo termín začatia D3 sa odďaľuje, prečo bezdomovci dostali od NDS „elegantné“ bývanie. Domy pustnú ale kompetentných to nezaujíma. Čo na tom, že bývali majitelia domov, ktorí si v lopote stavali svoje domy denno denne vidia skazu a poníženie, ktoré im „darovala“ NDS. A propo, ako by reagovali niektorí z vedenia NDS, keby sa to týkalo ich rodičov.

Nič nie je vo verejnosti hrozivé ako neinformovanosť a zahmlievanie okolo začatia výstavby D3 čo sa začalo nástupom nového ministra. Aby  tomu nebolo konca, príde zase nový minister. Diplomaticky to povedal predseda MOST-HÍD, že to čo je podpísané s tým sa nedá nič urobiť, ale to čo je pred schválením môže byť aj prehodnotené ... a Kysučanom ide mráz po chrbte.

Kysučania ešte chcú veriť sľubom, že sa dočkajú, lebo tak ich učili ich rodičia, že to bude aj splnené, lebo tak to chodí medzi slušnými ľuďmi. Všetko má svoje medze so sľubov a nádeji vznikla beznádej a rozčarovanie. Nie je potom takáto politika iba pánskym huncútstvom?