Niekedy je dobre mať ústa pod kontrolou. Všetko sa začalo, keď  „ušli“ slova na verejnosť na svadbe princa Harryho. „To je otrava“ povedala manželka herca G.Clooneyho. Aj keď slova vyriekla šeptom, netušila, že je snímaná teleobjektívom TV kamery. Následne pohyby úst boli odborníkom dešifrované. Taktiež princ Charles nezostal anonymný. Šeptom povedal neveste vedúcu ju k oltáru „Vypadáš skvele“. Harymu potom bolo súdené otcovi povedať „Vďaka tati“. Taktiež v odchádzajúcom v koči s novomanželmi  boli zachytené slová Meghan „Bolo to zábavné“.

A propo, zakrývanie úst nie je v súčasnosti ojedinele. Nie jedného futbalového fanúšika napadlo, prečo tréner keď dáva pokyny hráčovi, zakrýva si ústa.  Podobne je to u politikoch, keď telefonujú, majú ak nie zakryté ústa, tak aspoň pohrávanie sa prstom držiaci sa nosa. Dôvodom je, aby z pohybu úst sa nevedelo „prečítať“ obsah slov. 

Ak svadba nastolila problém pikošiek pre bulváru využitím dešifrovania obsahu slov, odborníci čítajúc „ústa“, dostali technickú konkurenciu. 

Priemerná spoľahlivosť čítača „úst“ z TV je len 12,4%. Odborníci z Oxfordu elektronickým programom dosiahli 46% úspešnosť. Absolútny rekord i keď s použitím experimentu s umelou inteligenciou dosiahli 93%.

Aj v XXI. storočí platí overená múdrosť hovoriť je striebro, mlčať je zlato.