Voľby 2020 sa blížia, politické strany sa mobilizujú, každá hľadá (úspešný) volebný marketingový scenár. Po prezidentských a voľbách do EP liberálna pravica jasá, že to  bude práve ona, ktorá prevezme moc v roku 2020. Ľavica po smrti Kuciaka odoláva snahe byť rozložená vďaka marketingu, peniazom, médiám a slušnej ulici, verí, že odolá. Preto nech niektoré epizódy sú zamyslením, že pýcha nebolí, ale môže smrdieť.

Národ slovenský dozvedel sa, kto sa chce uchádzať o funkciu premiéra po voľbách 2020. Sú to traja, ktorí cítia zodpovednosť ... asi iba za sebe. Predseda SaS je dlhodobým čakateľom, už dlho túži byť premiérom. Druhý zase mladý pán, dnes predseda neparlamentnej strany Progresívne Slovensko. Verejnosť ukludnil prísľubom, že do volieb 2020 chce využiť čas na prípravu. Posledným je dnes ešte prezident, ktorý „spája“ (do 15.6.), zajtra zase  bude spájať svojich (politických) druhov zväčša z Grasalkovičovho paláca spolu s prebehlíkmi z iných strán, aby obsadil úrad premiéra. 

Táto trojica už dnes dojíma národ. Oni vedia pred voľbami, že dávajú národu to najcennejšie čo majú - seba. Takto prezieravo vlastne v rôznosti sa nádejajú, že história bude k ním milosrdná, že budú napĺňať Svätoplukovu svornosť o troch prútoch a o ich spájaní (zatiaľ rečami). Je dobré, že medzi sebou majú „experta“ na Svätopluka, ktorý bojoval za Svätopluka vlastne proti nemu, aby jeho socha nebola na hradnom návrší. Keď odmietal, prebudili v ňom šachové bunky, tak ako šachista aj on vie predvídať 3-4 ťahy dopredu, lukratívne miesto sa mu zapáčilo a sníva o ňom ako mieste pre umiestnenie jeho sochy. 

A propo, tento proces pripomína nedávnu minulosť, hovorili mu zlepenec ... a vieme ako to dopadol. 

Po roku 1989 sme si (naivne) mysleli, že komunistov v klamaní nemôže nikto trúfnuť. Ešte stále úradujúci prezident vyhlásil po 15.6. vstup do politiky. Čo na tom, že prezident  by mal byť nestranný, spájať (všetkých) ľudí. Všetko sa začalo smrťou Kuciaka, kedy až po týždni od smrti začal sa podieľať na obnove ako keby slušnej politiky.  

Na svojom videu prezident povedal, že Slovensko chce zmenu. Tieto voľby sme vyhrali. Teraz musíme vyhrať parlamentné voľby. Preto založím politickú stranu. Chcem spojiť slušných a ochotných ľudí a zmeniť našu krajinu k lepšiemu.”

Preto mu treba pripomenúť slova prezidenta z apríla roku 2017. Vtedy tiež vo videu povedal, že o novú politickú stranu nemá záujem. Vyhlásil, že nezaloží politickú stranu, nebude kandidovať do NR SR a nechce byť ani premiérom. Proste na Slovensku je to tak a aspoň vieme.

TA3 je alebo vlastne bola vzorom pri poskytovaní spravodajstva. Až prišla nedeľa 14.marca, kedy v relácii na poludnie vystúpil prezident A.Kiska. Nie jeho vystúpenie ku aktuálnym politickým témam je problém, ale vysielací čas, ktorú mu TA3 poskytlo pre agitáciu jeho novo formujúcej strany v čase keď je stále prezidentom (do 15.6.). Pripomeňme mu, že on sľuboval, že bude spájať a nie rozdeľovať spoločnosť.

Takto  TA3 dala verejnosti na známosť, že kto si chce založiť novú stranu, môže počítať, že TA3 dá každému grátis 30 minút v najsledovanejšom čase na prezentáciu. Naznačila, že všetci sme rovní, ale prezident o niečo viac. Alebo že by to bolo prejavom servilnosti pre nové mediálne spojenie TA3 s novo rodiacou sa stranou? 

Horlivá propagácia novej strany naznačuje, že TA3, ktorá si dlhodobo držala nestrannosť, nechtiac sa postriekala blatom. Ak sa nepoučí, potom ju čaká pád do kaluže a na koniec ju možno zalejú vody Dunaja. 

Pamäť je nebezpečná, lebo si pamätá - po krátkom vládnutí v rokoch 2010-2012 vďaka predsedovi SaS, ktorý povalil vládu I.Radičovej, poslal „zlepenec“ na smetisko dejín. 

Tohoročné oslavy oslobodenia Česko - Slovenska Červenou armádou odhalilo skrytú „nenávisť“ prezidenta s jeho rusofóbnymi postojmi. Na vojenskom cintoríne vo Zvolene je pochovaných 20 tisíc príslušníkov Červenej armády a 10 tisíc rumunských vojakov.

Do Zvolene boli pozvaní predstavitelia veľvyslanectiev akreditovaných v Bratislave, okrem ruského veľvyslanectva !? Aby tomu nebolo všetko, vo Zvolene sa „zabudla “zahrať“  ruskú hymnu, hrala sa naša a rumunská (vraj bolo to na pokyn prezidenta - ešteže sa premiér P.Pellegrini proti tomu ohradil). Oslavy vo Zvolene organizovala prezidentská kancelária. Tu sa v úplnej (politickej) nahote odhalilo prekresľovanie histórie, účelové narábanie s faktami, čo môžeme v poslednej dobe vidieť a cítiť ako širokospektrálnu ideovú ofenzívu časti politického spektra voči Rusku. Tu sa rysuje obdoba averzie voči Kotlebovi  ... a percenta mu rastú.

Dôvetok Ak sa budeme dívať optikou prezidentských volieb, do popredia sa dostali radostné ambície liberálov. Dostali návod, že na uchopenie moci stačia financie, dobrý marketing a súčinné média, potom ľudia zabudnú aj na vlastnú výchovu vo viere. Liberálna časť politického spektra môže jasať, nesmie však zabudnúť, že do volieb budú vstupovať  minimálne dve nové strany s veľkým volebným potenciálom (podľa agentúry VOX). Na pravej strane nastane dusno a účet hostinského sa bude robiť až po uzatvorení volebných miestnosti.