prekvapila seba ale hlavne Slovensko, keď rozhorčená prezidentka Z.Čaputová po návšteve ružinovskej nemocnice s poliklinikou reagovala na politické dianie na Slovensku. Boli v tom osobné, ale cielene účelové odporučenia na stav, v ktorom sa Slovensko nachádza. Povedala „Prehrávame boj s covidom, a to hlavne v tom zmysle, že sme najhorší na svete v počte novo nakazených ľudí na milión obyvateľov. To, čo potrebujeme, je prestať šíriť bludy a tliachať o covide a počúvať odborníkov.“


Čaputovej rozdelila spoločnosť na „zodpovedných“ a tých, ktorých s opovržlivým hlasom označuje ako „nezodpovedných“... lebo pre ňu je deliacim plotom jeho propagandistický tieň, rozdeľujúci očkovaných od nevakcinovaných.

Najzodpovednejšia je, samozrejme, ona – ktorá sa dala pichnúť už tretí raz. Na rozdiel od pani prezidentky, rozvážni ľudia práce nepovažujú negatívne prvenstvo vinných nezodpovedných členov politickej opozície a neočkovaných ľudí. Plnú zodpovednosť pred obyvateľstvom, pred Bohom aj pred vlastným svedomím nesie aj ponesie neschopná vládna štvorkoalícia, ktorá nevie a nedokáže manažovať chod národného hospodárstva, štátnu politiku v mantineloch demokracie a právneho štátu. Kvôli nepripravenosti, nadutosti, posadnutosti pomstou, rodinkárstvu a pre kšeftársku pažravosť.

Toto prezidentka zakrývala a podporovala i podporuje neschopnú vládu. Spomínam si na volanie istého diktátora, ktorý žiadal vymeniť celý národ. Ako typická manekýnka rovnako Z.Čaputová sama seba vidí v centre všetkého diania. Jej chorobná sebastrednosť sa v plnej nahote prejavila i dnes – iba kúsok od aktuálnej hrozivej štatistiky slovenského zdravotníctva ovládaného farmako firmami. Aká to chudera ..., kde a v čom to musí žiť ...? Ona, ktorú by v každom inom štáte korunovali za kráľovnú, ktorú by v USA okamžite vymenili za Sochu slobody Ma smolu, keďže žije v „krajine“, ktorej nerozumie. Tak to dnes povedala.

Treba dodať, že je to tá istá krajina pod Vysokými Tatrami v srdci Európy, s tými istými obyvateľmi, kde sa dala v polovici roku 2019 ako politická aktivistka zvoliť pri 41,7-percentnej účasti za piateho prezidenta Slovenskej republiky. Ona totiž Slovensko nepoznala ani vtedy, nerozumela jeho obyvateľom a väčšina z nich nerozumela jej, lebo ju ani nepoznali.

Z celkového počtu 4,5 milióna oprávnených voličov získala hlasy len od milióna a pár tisíc navyše z nich. Koho teda treba vymeniť?

Spracované podľa článku Keď prezidentka povie pravdu od Š.Nižňanského (23.11.2021